Osteopatia


Osteopatian tavoitteena on tuki- ja liikuntaelimistön toimintakyvyn palauttaminen ja ylläpitäminen. Lisäksi osteopatian erikoisalana on sisäelinten toimintahäiriöihin kohdistuva hoito (Visceral manipulation). Osteopaatin työ on kehon nivelten, pehmytkudosten ja hermojärjestelmän sekä sidekudos- l. kalvojärjestelmän (faskian) toiminnallisten häiriö- ja kiputilojen tutkimista ja hoitoa.

Osteopaatti on erikoistunut erityyppisten pehmytkudoksissa ja nivelissä esiintyvien häiriötilojen ja liikerajoitusten sekä erilaisten hermopinteiden hoitamiseen käyttäen pehmytkudoskäsittelyjä sekä mobilisaatiota ja manipulaatiota hoitomenetelminään; terapiaa täydentämään asiakkaalle ohjataan omatoimisia täsmäharjoitteita tukemaan kehon omaa paranemisprosessia ja estämään mahdollisten uusien oireiden syntyminen.

Osteopaattinen hoito sopii kaikenikäisille, oli vaiva sitten akuutti tai krooninen. Osteopatia voi toimia myös toimintakykyä tukevana ja parantavana hoitomuotona eri liikunta- ja urheilulajeissa. Osteopaatti on Suomessa virallinen terveydenhuollon ammattihenkilö.